Rakkaat harrastukset jalostuivat elämyksiksi toisille

BLOGI

Rakkaat harrastukset jalostuivat elämyksiksi toisille

Hämeenlinnalainen Karita Toivanen tykkää olla ihmisten kanssa tekemisissä. Yksi keino tavata uusia ihmisiä on kutsua heitä mukaan omiin harrastuksiin. Karitalla sellaisia harrastuksia ovat avantouinti, kirpparit ja mökkeily perheen kanssa.

Karita kertoo, ettei ole mikään vannoutunut avantouimari. Hän on kuitenkin harrastanut avantouintia jo pari vuotta, ja pitää pitää siitä juuri sen sosiaalisuuden vuoksi.

”Itseasiassa harrastus alkoikin muutama vuosi sitten siitä, että samalla tuli nähtyä ystäviä ja vaihdettua kuulumisia. Ja kyllähän siitä tulee aivan mielettömän hyvä olo! Saan mukaani aina välilä houkuteltua ystäviäni, jotka ovat tuota harrastusta halunneet kokeilla. Itselläni tämä uintiharrastus jatkuu läpi vuoden ja nyt huhtikuussa vesi tuntuu jo lähes mukavalta! Käyn avannossa mieluiten ilman saunaa ja mieluisin paikka harrastukselle on Hämeenlinnassa Ahvenisto.”

Karita on opastanut avantouinnin saloihin nuoria Amerikasta, Australiasta ja Unkarista. Avantouinti sopii kaikille perusterveille ihmisille, jotka uskaltavat heittäytyä ja nauttivat itsensä voittamisesta.

Ahvenistonjärvi, Hämeenlinna.

Kierrättäminen on Karitalle rakas harrastus, ja varsinkin kun lapset olivat pieniä hän kierteli hämeenlinnalaisilla kirppiksillä ahkerasti, ostajana ja myyjänä. Karitasta on aivan mielettömän hienoa tehdä kirppislöytöjä. Toisen roska on todellakin toisen aarre.

”Aina päämäärä ei ole kuitenkaan ostaa mitään, vaan kierrellä ja katsella mitä kaikkea siellä on myynnissä ja tavata tuttuja. Hämeenlinnassa tähän on loistavat mahdollisuudet, onhan täällä aivan huikea määrä erilaisia kirpputoreja.”

”Meidän perheeseen muutti tammikuussa vaihto-oppilas australiasta ja hänellä oli mukanaan lähinnä t-paita ja sandaalit… Vaikka talvi ei kylmä ollutkaan, niin ostoksillehan sitä oli ensimmäisenä päivänä lähdettävä. Suuntasimme kirpputoreille, ja tunnissa kaikki tarvittava oli löydetty, noin viidentoista euron budetilla! Vitsit miten kivaa meillä oli! Hänestä tuli vannoutunut kirppurotorien ystävä. Silloin ajattelin, että tämän voisi tehdä toistekin. Ja sitä paitsi kirpputoreja on vähän vaikea kiertää ilman omaa autoa.”

Vaihto-oppilaamme Hannah, Karita ja Ezter unkarista tutustumassa paikalliseen jääkiekkokulttuuriin.

Karita viettää usein aikaa mökillä yhdessä koko perheen kanssa. Mökki on perheelle todella rakas, ja sinne he kutsuvat mielellään vieraita nauttimaan upeasta luonnosta.

”Olemme koko porukka sen verran sosiaalista väkeä, että on aina mukava tavata ja tutustua uusiin ihmisiin, oppia heidän kulttuureistaan ja näyttää mitä kaikkea meillä täällä on. Olisi hienoa, jos voisimme tarjota tämän mökkikokemuksen myös ulkomaalaisille vieraille. Mökkimme ei todellakaan ole mikään luksus, vaan tarjoamme siellä ihan tavallisia, suomalaisia asioita, mutta uskon, että tämä on juuri sitä, mitkä antaa matkailijoille parhaan elämyksen.”

Mökillä Liesjärvellä, Tammela.

Näistä kolmesta harrastuksestaan Karita on tehnyt tuotteet Hämeenlinna Experience -sivulle. Kuka tahansa voi kokea näitä asioita yhdessä Karitan kanssa, kun varaa häneltä aktiviteetin Hämeenlinna Experience -sivulta.

”Haluan myös monipuolistaa Hämeenlinnan matkailumahdollisuuksia. Meillä on vaikka mitä mistä kertoa ja olla ylpeitä! Jos on itse kiinnostunut tekemään asioita toisten kanssa, niiden järjestämisestä ei kannata tehdä liian vaikeata tai monimutkaista. Olen ylpeä kotiseudustani ja haluan kertoa siitä myös muille!” Karita pohtii.

Varaa tästä elämys Karitan kanssa.

Tämän artikkelin alkuperäinen julkaisu löytyy Kulttuurikiikari.fi -sivuilta.
Kirjoittaja: Susanna Mattila

karitatoivanen_fyb7sswr