Monta rautaa tulessa – ulkoistettu osaaja ja tekijä

BLOGI

Monta rautaa tulessa – ulkoistettu osaaja ja tekijä

Sivutoiminen yrittäjä, projektipäällikkö, ulkoistettu myyntipäällikkö, kehittäjä, sparraaja… Siinä muutamia viimeaikaisista ”työrooleistani”. Ja ihan omasta valinnastani. Koen, että eri työt tasapainottavat toisiaan ja nautin siitä, kun saan organisoida ja toteuttaa itseäni monella eri tasolla.

Minulle useampi työ tarkoittaa myös ihan luontaista tapaa olla. Olen herkästi innostuvaa tyyppiä, ja heittäydyn mielelläni uusiin haasteisiin. Varsinkin sellaisiin, jotka koen vahvasti ”omikseni”. Rakastan ihmisiä ja kohtaamisia, ja tämä tapa toimia sopii hyvin luonteelleni.

Joillekin työntäyteinen ja jatkuvasti muuttuva elämä sopii, toisille taas ei. Kai se riippuu vähän myös siitä, miten pystyy aikatauluttamaan töitään ja paljonko vaatii omalta tulotasoltaan. Itselleni riittää, että pärjään, ja saan tekemästäni työstä sille kuuluvan korvauksen. Annan valtavasti arvoa myös omalle vapaa-ajalleni, vapaudelle valita, sekä omalle että perheeni hyvinvoinnille – näitä ei voi mitenkään mitata rahassa.

Toki tällainen elämäntapa vaatii myös pientä epävarmuuden sietämistä ja hyvää suunnittelua. Itse teen töitä mielestäni aika säännöllisin työajoin, ja koen olevani hyvä organisoimaan asioita. Silloin kun töitä tehdään, niin niitä tehdään tehokkaasti ja vapaa-ajalla ollaan vapaalla. Ja jos minulla ei ole aikaa ottaa uusia projekteja, täytyy olla kykyä ja uskallusta sanoa myös ei. Joskus se voi olla hankalaa, mutta onneksi monia asioista voi neuvotella ja sovittaa.

Myös hyvä suunnittelu helpottaa, tähän hetkeen ei voi koskaan tuudittautua liikaa. Sekin on mahtavaa, kun saa pohtia, mikä minua kiinnostaa ja kenelle voin kulloinkin omalla osaamisellani tuottaa lisäarvoa tai hyötyä. Ja sitten kontaktoida rohkeasti mahdollista uutta asiakasta ja ”työnantajaa”.

Myös asiakas hyötyy 

Uskon intuitioon ja tunteeseen, usein asiat johtavat toiseen, kun vaan muistaa olla rehellinen sekä itselleen, että mahdolliselle uudelle yhteistyökumppanilleen, asiakkaalleen. Omassa toiminnassani se tarkoittaa sitä, että lupaan vain sen, mitä tiedän, että pystyn varmuudella toteuttamaan, myyn palveluita, jotka tunnen ja osaan, ja joiden takana voi 100 prosenttisesti seistä. Yleensä asiakkaani ja uudet projektini löytyvät nimenomaan täältä Hämeestä. Täällä tunnen ihmiset ja omaan laajat verkostot. Puskaradio toimii 🙂

Asiakkaalleni ulkoistetun osaajan ”palkkaaminen” taas tarjoaa hienon mahdollisuuden kehittää omaa toimintaansa juuri siinä hetkessä ja niiltä osin kuin tarve on. Varsinkin nyt asia korostuu, kun korona-aika muistuttaa olemassaolostaan ja eletään muutoinkin hyvin epävakaata aikaa. Tulen juuri silloin avuksi, kun tarve on. Usein asiakkaani ovat minulle myös tuttuja jostain entuudestaan, joten yhteistyö on vaivatonta aloittaa, kun luottamus on jo olemassa. Olen mahdollistamassa asioita.

Tästä esimerkkinä vaikkapa tämän kevään projektini Kuninkuusravien tai Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin kanssa. Heillä oli tarve ulkoistetulle osaajalle, ja minulla taas aikaa ja osaamista auttaa. Ihan mahtavia juttuja tapahtuu täällä Hämeessä, joissa on todellakin ilo olla mukana!

Ulkoistetun työntekijän hienous piileekin juuri siinä, että se tuo joustavuutta esimerkiksi matkailualalla vallitseviin kausivaihteluihin, luo mahdollisuuden nopeaan reagointiin, kun tarve niin vaatii, tuo säästöjä, kun maksetaan vaan tarpeesta ja tehdyistä työtunneista, helppoutta, luotettavuutta ja osaamista juuri siihen hetkeen, kun tarve on. Ja aina, jos ei ole palveluun tyytyväinen, on mahdollisuus sanoa kiitos, mutta ei kiitos. Tämä on myös itselleni hieno haaste – luoda onnistuneita asiakassuhteita ja -kokemuksia!  

Iloista Vappua ja työnjuhlaa – tehdään töitä mistä innostutaan!

-Karita-

Hämeen ”sisäänheittäjä” Matka 2019 -messuilla.

karitatoivanen_fyb7sswr

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *